Μοίρασμα κειμένων στη γειτονιά-ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ…!

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ…!

Γειτόνισσες και γείτονες,
Αρχικά ζητάμε συγγνώμη που τόσο καιρό είμαστε στη γειτονιά και δεν ξέρετε ποιοι είμαστε! Σας έχουμε δει να περνάτε έξω από την πόρτα μας και με φυσιολογική περιέργεια να αναρωτιέστε: «Τι κάνουν αυτοί εκεί μέσα;», «τι θέλουν να πουν αυτές οι αφίσες», «αυτοί οι πάγκοι με τα ρούχα γιατί είναι εκεί;». Πραγματικά σας καταλαβαίνουμε, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να σας λύσουμε τις απορίες μία προς μία.
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, ενδιαφερόντων και απόψεων, που μας ενώνει μια επιθυμία: «να μη ζήσουμε σαν δούλοι», όπως λέει και το ντοκιμαντέρ που είχαμε προβάλει τον Αύγουστο στο αμφιθεατράκι στο Βαρόσι. Αυτήν την επιθυμία μπορούμε να την εκφράσουμε και με άλλες λέξεις: «επιθυμούμε να κάνουμε τις ζωές μας πιο χαρούμενες, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μάθουμε να συζητάμε και να παίρνουμε όλες και όλοι μαζί αποφάσεις, να μοιραζόμαστε ελεύθερα τη γνώση, να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και να αλληλοστηριζόμαστε. Επιθυμούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να μην τη βλέπουμε απαθείς να γκρεμίζεται μπροστά μας, έχοντας ως μόνη επιλογή μόνο να επιβιώνουμε, χωρίς να απολαμβάνουμε καμιά ευχαρίστηση και ελευθερία.
Η ομάδα μας που ξεκίνησε τη διαδρομή της στο χωροχρόνο της Έδεσσας με το όνομα «Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση», θεωρούμε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα το αποτελεσματικό χωρίς όλες και όλους εσάς.. «η ισχύς εν τη ενώσει». Ναι, δεν τρέφουμε αυταπάτες, ζούμε σ’ έναν κόσμο που «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Αναρωτηθήκαμε όμως ποτέ, τι μπορούν να κάνουν πολλά πιράνχας μαζί..;
Ελάτε μαζί μας να βρούμε από κοινού, μέσα από τις συζητήσεις και τις δράσεις, ένα δρόμο καινούργιο, που θα τον έχουμε φτιάξει εμείς, ο καθένας χωριστά και όλοι σα μια σφιχτή γροθιά που υψώνεται προς τον ήλιο!
Σας περιμένουμε στο στέκι μας, στην οδό Καραμήτσου 5
ΥΓ1: Η συνέλευσή μας, που είναι ανοιχτή προς όποιον θέλει να συμμετέχει, έχει οριστεί κάθε Τετάρτη στις 20:00/
ΥΓ2: Κάθε Παρασκευή θα οργανώνουμε προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.
ΥΓ3: Στο χώρο μας λειτουργεί ανταλλακτικό- χαριστικό παζάρι ρούχων (υπάρχουν ρούχα παιδικά, γυναικεία και αντρικά, παπούτσια κτλ- μπορείτε να φέρετε ρούχα που δε χρειάζεστε).
ΥΓ4: Επίσης λειτουργεί ανταλλακτική- χαριστική βιβλιοθήκη.
ΥΓ5: Θα οργανωθούν δωρεάν μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες.
ΜΑΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ
Πρωτοβουλία για την Αυτοοργάνωση
Από την Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *