Ένας αλλος κόσμος είναι εφικτός

Ζούμε σε μία εποχή κρίσης (οικονομικής, συστημικής, ηθικής) όπου η φτώχεια και η ανέχεια θερίζουν. Κάθε νοικοκυριό έχει έναν άνεργο ή αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έχει μία αξιοπρεπή ζωή. Τα σχέδια της κυβέρνησης ή καλύτερα η κρατική επίθεση φαίνεται ότι όσο περνάει ο καιρός θα είναι σφοδρότερη σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι πολιτικές αυτές δεν αποτελούν παρά το επιστέγασμα μιας συνολικότερης οργάνωσης της κοινωνίας η οποία στηρίζεται σε σαθρές βάσεις. Ο ατομικισμός, η εργαλειακή χρήση των πάντων και η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να αντισταθούμε και να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης.

Για αυτόν το λόγο δημιουργήθηκε μια συνέλευση από ανθρώπους όλων των ηλικιών πέρα από κόμματα, παρατάξεις, αρχηγούς και εξουσίες. Αυτή η συνέλευση έχει σκοπό να γίνει ένα ενεργό μικρόβιο στην πόλη-γειτονιά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου θα εξαπλώσει τις έννοιες της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της αλληλοβοήθειας και της αντίστασης. Μια πρωτοβουλία που λειτουργεί με αντί-ιεραρχικές δομές και αντί-εμπορευματική κατεύθυνση. Άτομα που θεωρούν ότι η φύση και ο άνθρωπος μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά, άτομα που απεχθάνονται και αντιμάχονται κάθε είδους ρατσισμό, φασισμό, σεξισμό και εθνικισμό.

Σκοπός μας είναι να προάγουμε έναν άλλον τρόπο ζωής ο οποίος είναι εφικτός! Να θέσουμε τις βάσεις ενός κόσμου όπου δε θα αναθέτουμε την επίλυση των προβλημάτων μας σε «ειδήμονες» αλλά με τις δικές μας δυνάμεις και των ανθρώπων δίπλα μας θα έχουμε τη δυνατότητα για τα πάντα. Να ριζώσουμε μέσα μας τις έννοιες της συντροφικότητας και της συλλογικής δράσης και, προοδευτικά, μέσα από μικρά κάθε φορά εγχειρήματα αυτοοργάνωσης να προσεγγίσουμε τη συνολική αυτοδιαχείριση της ζωής μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία συνέλευση που θα προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό από μια άλλη σκοπιά. Μια συλλογικότητα που θα σταθεί ως ανάχωμα στην φασιστική απειλή που γιγαντώνεται όλο και περισσότερο στις μέρες μας, ένα εμπόδιο στη συνεχή και εντεινόμενη οικονομική, ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση της κυβέρνησης, ένας αντίποδας στην κρατική τρομοκρατία.

Έτσι προτρέπουμε οποιονδήποτε ενστερνίζεται τις σκέψεις μας, τις ιδέες και τα όνειρά μας, να πάρει μέρος ενεργά σε όποια εγχειρήματα πραγματοποιήσει η συλλογικότητά μας. Τέλος, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη δράση ή σύμπραξη με κάποια ομάδα εφόσον σέβεται τις αρχές μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση
Από την Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *