Παρέμβαση κατά της Ιδιωτικοποίησης του νερού

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ιδιωτικοποίηση, μια λέξη που έχει προσδιορίσει αρκετά αγαθά και υπηρεσίες του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου και στην Ελλάδα κάνει θραύση. Να που οι ψίθυροι άρχισαν να γίνονται κραυγές και ν’ ακούμε ξεκάθαρα πια για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το σχέδιο, όσο αφορά το νομό μας, έχει στόχο τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς του Άγρα και του Εδεσσαίου, οι οποίοι, όπως έχουν κοστολογήσει, είναι οι πλέον κερδοφόροι της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Με απλά λόγια, το νερό που κινεί αυτά τα εργοστάσια και παράλληλα χρησιμοποιείται για την ύδρευση και άρδευση της περιοχής, περνάει σε χέρια ιδιώτη, ο οποίος και θα καθορίζει την ποσότητα που θα παρέχεται, στην πιο συμφέρουσα τιμή και με τις προϋποθέσεις που ο ίδιος θα θέτει.
Το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου, δεν έχει προλάβει να γίνει ιστορία για τη Β. Ελλάδα, όπου ακόμα δίνονται αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Πρόσφατα έχει πέσει στο τραπέζι η εκμετάλλευση των αιολικών πάρκων στο Βέρμιο. Σειρά έχει η Έδεσσα και οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, που ως κομμάτι της δημόσιας περιουσίας (βλ. ΤΑΙΠΕΔ) ξεπουλιέται στο όνομα της εξυγίανσης. Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι!
Το νερό είναι πηγή ζωής και παράγοντας βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Τώρα όμως, αυτή η πηγή ζωής, εντάσσεται σε σχέδια διαχείρισης. Μιας διαχείρισης, που εν τέλει θα κοστολογεί την ποιότητα ζωής μας. Το νομοσχέδιο για την πώληση των σταθμών έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, το πλαίσιο του οποίου κρατάνε ακόμα κρυφό, περιμένοντας να μας φέρουν προ τετελεσμένου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

10294516_10202947404779616_5878083771885253748_n

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *